Voordelen verwijderen van een boomstronk

U kent het waarschijnlijk wel: u heeft last van een hardnekkige boomstronk in uw tuin. U overweegt om deze te laten verwijderen. Natuurlijk komt het ook in u op om over de nadelen na te denken. Is het wel zo verstandig om een boomstronk te verwijderen en wat zijn de gevolgen hiervan? In onderstaande bericht leest u de voordelen van het verwijderen van een boomstronk in uw tuin, tegenover het laten zitten ervan.

Geen beschadiging aan funderingen of bestrating

Een groot nadeel van boomstronken is dat ze vaak veel en grote wortels hebben. Deze zijn dusdanig groot en sterk geworden, dat u als bewoner klachten ondervindt over het feit dat deze wortels uw tuin beschadigen. Daarbij denkt u bijvoorbeeld aan bulten in uw tuinpad of beschadiging aan uw bestrating. Het is dus wel zo verstandig om boomstronken met dergelijke gevolgen te laten verwijderen. U heeft zo geen last van onderhoud aan deze problemen, wat op den duur tijd en geld bespaart.

Kostenefficiënt

Zoals gezegd, bespaart het verwijderen van een boomstronk tijd en geld. Natuurlijk betaalt u een dergelijk bedrag hieraan, maar dit is eenmalig. Dit bedrag ligt meestal rond de €100,-, natuurlijk afhankelijk van de grootte en dikte van de stronk. De boomstronk wordt snel en gemakkelijk verwijderd, bijvoorbeeld met behulp van een stronken- of strobbenfrees, en u bent gelijk van uw probleem af. Bedrijven als boomstronkverwijderen helpen u graag met het verwijderen van dergelijke boomstronken met behulp van deze apparaten.

Snel, gemakkelijk en krachtig

Wanneer u ervoor kiest om daadwerkelijk een boomstronk in uw tuin te verwijderen, moet u al snel denken aan het gebruik van een stronken- of strobbenfrees. Deze apparaten zijn zo gemaakt, dat ze gemakkelijk rond uw tuin manoeuvreren. Daar komt bij dat deze machines ook snel en krachtig te werk gaan. Ze hebben een motor van ongeveer 25 pk en daarmee is het mogelijk om stronken tot 90 cm breedte en 45 cm diepte te verwijderen. Kleinere uitvoeringen hebben ongeveer 10 pk. Deze is doorgaans 75 cm breed en reiken tot een diepte van 20 cm. Dergelijke apparaten worden vaak gebruikt door professionele bedrijven en zijn dus erg betrouwbaar in hun gebruik.

Nadat u een boom heeft gekapt, blijft de stronk daarvan over. De verwijdering hiervan biedt vele voordelen.