De beste tips om ongedierte onder controle te houden

Iedereen heeft er een hekel aan om in een huis met ongedierte te leven. Hoe je kunt voorkomen dat je ongedierte in huis haalt, lees je in dit artikel.Bestrijding van ongedierte in huis

  • Om te beginnen moet je nooit op een kakkerlak gaan staan, het is dan mogelijk dat de eitjes het lichaam van de kakkerlak verlaten en later uit komen…in jouw huis!
  • Indien je de ongediertebestrijding inschakelt, vraag dan naar de meest effectieve bestrijdingsmethoden. Hierdoor bespaar je geld. Vaak beginnen dergelijke specialisten namelijk met de goedkopere oplossingen die niet goed werken, waardoor je aan het einde van de rit duurder uit bent dan wanneer je direct de duurdere, maar betere methoden inzet.
  • Als je veel duizendpoten rondom je huis vind, dan is dat een teken dat er waarschijnlijk veel insecten in je buurt zijn. Wees dus alert bij een toename van het aantal duizendpoten! Dit kan een teken zijn voor een beginnende plaag van insecten.
  • Zorg ervoor dat je keuken zo schoon mogelijk is. Een schone keuken is niet interessant voor ongedierte. Maak daarnaast gebruik van afvalzakken, zodat jouw afvalcontainers zo schoon mogelijk blijven. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat jouw container een heuse trekpleister wordt voor ongenodigde insecten!
  • Bevestig tochtstrips op je deuren. Als er namelijk tocht door je deuren komt, dan is de opening waarschijnlijk groot genoeg om ook insecten en ander ongedierte binnen te laten.
  • Buitenverlichting is gezellig, maar ook voor allerlei ongewenste dieren! Gele of roze verlichting trekt het minste ongewenste dieren aan. Hetzelfde geldt voor vogelbadjes. Omdat het water daarin stil staat is het belangrijk om het water iedere drie dagen te vervangen. Bepaalde insecten leggen namelijk eitjes in stilstaand water. Door het water te vervangen voorkom je dat eventueel gelegde eitjes uitkomen.
  • Ontstop verstopte leidingen zo snel mogelijk. In verstopte leidingen hoopt zich al snel vuil op wat allerlei soorten ongewenste dieren aantrekt. Daarnaast is het reinigen van afvoerleidingen aan te raden. Als je doucheputje bijvoorbeeld stinkt, dan betekent dat dat er allerlei viezigheid (dat dus ongedierte kan aantrekken) in je leidingen zit. Gooi dus af en toe een ontstoppingsmiddel in je afvoerbuizen.
  • Deze tip is enkel voor mensen met een kelder. In kelders zitten vaak veel spinnen. Om te voorkomen dat je een heuse spinnenplaag in je kelder krijgt is het aan te raden om de muren te besprenkelen met bleekmiddel. De geur van het bleek zal snel weg zijn waarna je voorlopig geen spinnen in je kelder zult aantreffen.
  • Als je last hebt van mieren, dan is goed om producten met een citroen geur in te zetten voor de bestijding van de overlast. Mieren houden niet van citroenlucht en zullen je huis weer snel verlaten.

Tot zover onze tips, maak gebruik van hetgeen je gelezen hebt en je zult zien dat ongedierte zich alles behalve welkom zal voelen in jouw huis.